۱۴۰۳ آبگیری بزرگترین سد مخزنی مازندران
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران : ساخت سد هراز برای بهره برداری در سال ۱۴۰۳ با فایناس داخلی شتاب میگیرد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز مازندران ، مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در حاشیه بازدید رییس سازمان مدیریت بحران کشور از سد هراز در شهرستان آمل، از انتخاب فایناس داخلی برای تسریع در روند ساخت سد وشبکههای پایین دست هزار شهرستان آمل با مجوز سازمان مدیریت وبرنامه بودجه کشور خبر داد.
محمد ابراهیم یخکشی افزود: متاسفانه در سالهای گذشته به علت تحریمهای ظالمانهای که علیه جمهوری اسلامی بوده، طرح فاینانس خارجی عملیاتی نشد و ازهمین رو با درخواستی که برای فاینانس داخلی شده، شرایط برای پیشرفت سد مخزنی هرازآمل فراهم ترخواهد شد.
او به اختصاص حدود ۴۰ میلیارد تومانی امسال در پیوست قانون بودجه کشور برای سدهراز آمل به عنوان یکی از طرحهای ملی درمازندران اشاره کرد وگفت: سال گذشته نیز حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای سد هزار جذب شد که بخشی از دیواره سد و تزریقات آب بندی وخاک انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران، پیشرفت اجرای سدمخزنی هراز را تاکنون حدود ۴۰ درصد اعلام کرد و افزود: کمبود منابع اعتباری اصلیترین دلیل تاخیر در ساخت آن بوده است.
یخکشی افزود: سد مخزنی هراز به عنوان یکی از بزرگترین سدهای مخزنی مازندران محسوب میشود برای تکمیل سد وساخت جاده جایگزین سد درطول مسیرجاده هراز به طول ۱۰ کیلومتر حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
او گفت: متاسفانه اختصاص کم منابع مالی با توجه به شرایط قیمتها درکشور، هزینههای تمام شده زیاد هست و هرچه منابع مالی مورد نیاز به موقع اختصاص داده شود، باعث بهره برداری زودتر خواهد شد.
یخکشی افزود: با تخصیص اعتبارهای مورد نیاز وپیش بینی شده فایناس داخلی حداقل تا سه سال آینده سد وشبکههای جانبی آن تکمیل و بهره برداری شود.
سد مخزنی هراز درکیلومتر ۲۲ جنوب شهرآمل بر روی رودخانهای با همین نام ازسال ۱۳۸۹ در حال ساخت است.
این سد به عنوان چهارمین سد از نوع خاکی با هسته رسی درکشور است که طول تاج آن۱۵۰ متر ارتفاع به عرض ۳۷۳ متر است وهم اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت دارد.
با افتتاح این سدمخزنی ظرفیت نهایی وتکمیل حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب درسال را دارد، به تنهایی ۱۴ درصد مهارآبهای سطحی مازندران را ارتقآء خواهد داد، آب شرب مورد نیاز حدود یک میلیون مشترک ۵ شهرستان مرکزی مازندران تامین وکم آبی حدود ۱۰۰ هزارهکتار شالیزار این مناطق را آبیاری برطرف خواهد کرد